Közhasznúsági jelentés 2011.
Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2009.
Közhasznúsági jelentés 2008.
Karvezetőnkről
Diszkográfia

„A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér."
(Debussy)

Kórusunk 2002 októberében alakult 10 fővel, Tárnoki Nőikarként. A 2008-ban egyesületté alakult, és a Gaudium Kórus nevet felvett kórus jelenleg 17 aktív taggal működik. Kórusunk 2009 januárjában, két férfi tag belépésével vegyeskarrá fejlődött. Tagjaink többsége amatőr.

Karnagyunk a kezdetektől Szinyéri Judit, aki a helyi általános iskola ének-zene – karvezetés szakos tanára.

Repertoárunkat a klasszikus kórusirodalomból választjuk. Szívesen énekelünk minden zenetörténeti korszakból a reneszánsztól a 20. századig, egyházi és világi műveket egyaránt. 

 Megalakulásunk kezdetén nagyrészt településünk nemzeti, kulturális és egyházi ünnepein szerepeltünk. Két alkalommal szerveztünk Tárnoki Kórustalálkozót, 2006-ban és 2008-ban. Jó kapcsolatot építettünk ki a régió több kórusával. 2007 júniusában a KÓTA hagyományos minősítőjén „Ezüst diplomát” szereztünk női kamarakórus kategóriában. A Tárnoki Lokálpatriótákkal és a Művelődési Házzal közösen szerveztünk ismeretterjesztő jellegű műsorokat. Így a Kodály Estet és Reneszánsz Estet, de hívtak már bennünket családi ünnepségekre is énekelni. 2009-ben szerveztük a Pártfogók Bálja jótékonysági rendezvényt és rögzítettük első CD lemezünket. A 2009 augusztusában megjelentetett, saját kiadású album a Néked zeng címet kapta és 47 percben 20 kórusmű hallható rajta.

 A Gaudium Kórus továbbra is várja az éneklést kedvelőket tagjai sorába. Próbáinkat keddenként 18-20 óra között tartjuk a tárnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.


Karvezetőnk

Szinyéri Judit a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett ének-zene - karvezetés szakon diplomát 1993-ban. A főiskolás évek alatt a főiskolai kórusokon kívül tagja volt a Nyíregyházi Városi Vegyeskarnak és a Nyíregyházi Ifjú Zenebarátok Kórusának is. Később Budapesten, a Bartók Kórusban énekelt.

1999 óta él férjével és három gyermekével Tárnokon, ahol a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ének-zene tanára, valamint 2002 októbere óta a Tárnoki Nőikar karvezetője. A kórus 2008. évi egyesületté alakulása óta a Gaudium Kórus Kulturális Egyesület elnöke.

 

Közhasznúsági jelentés 2011.

Közhasznúsági jelentés

Közhasznú egyszerűsített mérleg

Kimutatás a kapott támogatásokról

Kimutatás a vagyon felhasználásáról

Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról

Kimutatás a vezető tisztségviselőknek nyújtott juttatásokról

Közhasznúsági jelentés 2010.


1. oldal

2. oldal

3. oldal

4. oldal

5. oldal

6. oldall

Közhasznúsági jelentés 2009.


1. oldal

2. oldal

3. oldal

4. oldal

5. oldal

Közhasznúsági jelentés 2008.


1. oldal

2. oldal

3. oldal

4. oldal

5. oldal

6. oldal

7. oldal


8. oldal


9
. oldal


Diszkográfia

Néked zeng – a Gaudium Kórus első CD-je

A Gaudium Kórus Kulturális Egyesület Néked zeng című, saját kiadású 47 perces CD-je 2009 augusztusában jelent meg. A CD-n madrigálok, egyházi művek, hazafias dalok és népdalfeldolgozások szerepelnek. Közöttük három mű ma élő zeneszerzők alkotása, egy pedig – Dr. Szűcs Lajos: Ave Maria - először hallható felvételen.

A CD-re szóló megrendeléseket a gaudiumkorus@freemail.hu címen fogadjuk. A hanglemez ára 1500 forint, Tárnok területén ingyenes kiszállítást vállalunk. Postán történő küldés esetén az árról és a fizetés módjáról kérjük, érdeklődjön a megadott e-mail címen. A CD-n is szereplő Gastoldi: A táncos című kórusművet ide kattintva hallgathatja meg, a CD-felvételről készült képeket pedig ide kattintva lehet megtekinteni.

A CD kiadását Tárnok Nagyközség Önkormányzata és a SZIGET-COM Kft. támogatta.

Köszönettel tartozunk a CD elkészítésében közreműködő Miskolcziné Hajtun Zsuzsa zongoraművésznek, Szász Annamária énekesnek, Ladányi Tibor hangmérnöknek, Pőcze Tamás fotósnak, valamint Kurucz Zoltán plébánosnak a templom, és Szűcs Péternek a zongora rendelkezésre bocsátásáért.